SAMO PAR SATI: Evo koliko dugo JAJA mogu da stoje na SOBNOJ TEMPERATURI, nakon toga nisu za jelo!
Oprez!
Ukoliko ste se pitali da li je dobro da skuvana uskršnja jaja držite na sobnoj temperaturi, odgovor je da nije dobro. Jaja tek neko vreme mogu biti ukras na vašem stolu ali posle toga postaju potencijalni izvor bakterija koje ne želite u svom telu.
UNIŠTAVA ĆELIJE RAKA: Koren ove biljke leči i NAJTREŽE bolesti, a EVO kako se PRIPREMA!
Velika je greota baciti ih, kao i bilo koju hranu, ali sa vaskršnjim jajima morate da budeteposebno oprezni, jer, pre svega, kuvana jaja imaju znatno kraći rok trajanja od svežih, a vaskršnja još kraći, jer nekoliko dana stoje na sobnoj temperaturi kao najlepša dekoracija trpeze, umesto u frižideru.
DORUČAK MOŽE I DA SAČUVA ŽIVOT Evo zašto je jutarnji obrok najbitniji!
Naime, stručnjaci kažu da jaje koje je duže od dva sata stajalo na sobnoj temperaturi, već tada postaje "plodno tle" za rast i razmnožavanje bakterija!
Prilikom samog kuvanja, sa ljuske jaja spada zaštitni sloj, a kada ih kasnije ponovo potapamo u kipuću vodu da bismo ih ofarbali, dodatno se stanjuje i jaje postaje izloženo vazduhu, temperaturi i bakterijama. Kao rezultat toga, lako može da se javi trovanje.
Nećete verovati zašto žene stavljaju LUK U VAGINU! Doktorka morala da ih upozorava i UBEĐUJE DA PRESTANU!
Trovanje kuvanim jajima obično je praćeno mučninom, nadutošću, osećajem nelagode u stomaku, povraćanjem i prolivom.
PREJELI STE SE ZA VREME PRAZNIKA: Ništa ne brinite, u samo nekoliko koraka, UBLAŽITE tegobe!
Stručnjaci savetuju da ih, ako vaskršnja jaja ne držite u frižideru, pojedete istog dana ili najkasnije sutradan. Ako ih, pak, čuvate u frižideru, jaja možete da iskoristite u roku od šest dana.