САМО ПАР САТИ: Ево колико дуго ЈАЈА могу да стоје на СОБНОЈ ТЕМПЕРАТУРИ, након тога нису за јело!
Опрез!
Уколико сте се питали да ли је добро да скувана ускршња јаја држите на собној температури, одговор је да није добро. Јаја тек неко време могу бити украс на вашем столу али после тога постају потенцијални извор бактерија које не желите у свом телу.
УНИШТАВА ЋЕЛИЈЕ РАКА: Корен ове биљке лечи и НАЈТРЕЖЕ болести, а ЕВО како се ПРИПРЕМА!
Велика је греота бацити их, као и било коју храну, али са васкршњим јајима морате да будетепосебно опрезни, јер, пре свега, кувана јаја имају знатно краћи рок трајања од свежих, а васкршња још краћи, јер неколико дана стоје на собној температури као најлепша декорација трпезе, уместо у фрижидеру.
ДОРУЧАК МОЖЕ И ДА САЧУВА ЖИВОТ Ево зашто је јутарњи оброк најбитнији!
Наиме, стручњаци кажу да јаје које је дуже од два сата стајало на собној температури, већ тада постаје "плодно тле" за раст и размножавање бактерија!
Приликом самог кувања, са љуске јаја спада заштитни слој, а када их касније поново потапамо у кипућу воду да бисмо их офарбали, додатно се стањује и јаје постаје изложено ваздуху, температури и бактеријама. Као резултат тога, лако може да се јави тровање.
Нећете веровати зашто жене стављају ЛУК У ВАГИНУ! Докторка морала да их упозорава и УБЕЂУЈЕ ДА ПРЕСТАНУ!
Тровање куваним јајима обично је праћено мучнином, надутошћу, осећајем нелагоде у стомаку, повраћањем и проливом.
ПРЕЈЕЛИ СТЕ СЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА: Ништа не брините, у само неколико корака, УБЛАЖИТЕ тегобе!
Стручњаци саветују да их, ако васкршња јаја не држите у фрижидеру, поједете истог дана или најкасније сутрадан. Ако их, пак, чувате у фрижидеру, јаја можете да искористите у року од шест дана.