PARADAJZ ZA UKUSNU ZIMNICU: Kuvani sok od povrća koji će vam čuvati zdravlje do proleća!
Priprema domaće zimnice je u punom jeku.
Priprema zimnica je u jeku, a uvek su nam dobrodošli recepti naših starijih članova porodice, koji će porodica obožavati!
BRIJETE SE TAMO DOLE: Evo zašto je koža u ovom predelu TAMNIJA i kako da REŠITE ovaj PROBLEM!
Sastojci koji su vam potrebni:
- 50 kg paradajza,
- 10 kašika soli,
- 2 kašike šećera,
- 2 kesice konzervansa,
- 20 g mlevenog bibera,
- 2-3 paprike šilje,
- 1 veza peršunovog lišća,
- 1 veza lišća celera.
Priprema se ovako:
7 koraka koji će ti pomoći da našminkaš preplanuli ten!
Pradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezulišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.
Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
NE PODNOSITE DA SEČETE LUK? Evo nekoliko JEDNOSTAVNIH trikova uz pomoć kojih nećete PLAKATI!
Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.