ПАРАДАЈЗ ЗА УКУСНУ ЗИМНИЦУ: Кувани сок од поврћа који ће вам чувати здравље до пролећа!
Припрема домаће зимнице је у пуном јеку.
Припрема зимница је у јеку, а увек су нам добродошли рецепти наших старијих чланова породице, који ће породица обожавати!
БРИЈЕТЕ СЕ ТАМО ДОЛЕ: Ево зашто је кожа у овом пределу ТАМНИЈА и како да РЕШИТЕ овај ПРОБЛЕМ!
Састојци који су вам потребни:
- 50 кг парадајза,
- 10 кашика соли,
- 2 кашике шећера,
- 2 кесице конзерванса,
- 20 г млевеног бибера,
- 2-3 паприке шиље,
- 1 веза першуновог лишћа,
- 1 веза лишћа целера.
Припрема се овако:
7 корака који ће ти помоћи да нашминкаш препланули тен!
Прадајз опрати, очистити па самлети на машини за млевење парадајза. Добијени сок од парадајза ставити у велику шерпу. Ставити на средњу температуру да се кува. Додати по једну везулишћа першуна и целера. Убацити опране целе неочишћене паприке.
По жељи може се ставити мало љуте паприке. Ставити шећер, бибер и со. Со додавати постепено према укусу.
НЕ ПОДНОСИТЕ ДА СЕЧЕТЕ ЛУК? Ево неколико ЈЕДНОСТАВНИХ трикова уз помоћ којих нећете ПЛАКАТИ!
Пред крај ставити конзерванс. Прокувати још мало. Укупно кувати око 90 минута. Када је готово, извадити паприку и лишће одмах тако вруће сипати у флаше и флашице и затварати металним чепом. Окренути наопако да свака флаша стоји на чепу десетак минута. После вратити у нормалан положај.