Piletina se LEPI ZA PRSTE - Ovaj MIKS ZAČINA joj daje poseban ukus, a jedan sigurno niste dodavali u ovakvo jelo (VIDEO)
13.07.2023.
07:59
Komentari (0)
Predlog za današnji ručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljamo recept za piletinu u pavlaci za kuvanje. Recept idealan za ruča, punog ukusa uz dosta začina, a jedan sastojak mu daje poseban ukus.
"NA HLEB DA IH MAŽEŠ!" Ova tri znaka važe za PRAVE DOBRICE, obasipaće vas ljubavlju i pažnjom, nema šanse da vas iznevere
"NA HLEB DA IH MAŽEŠ!" Ova tri znaka važe za PRAVE DOBRICE, obasipaće vas ljubavlju i pažnjom, nema šanse da vas iznevere
Potrebno je:
- 600 gr piletine
- 1 kašičicu začin za piletinu
- 1 kašičicu suvog začina
- 1 kašičica ml. belog luka
- 1 puna kašika soja sosa
- 1 mala kašičica meda
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr kačkavalja
- ulje
Priprema:
Piletinu stavite u činiju pa dodajte suvoga začina, začin za piletinu, ml beli luk, soja sos med i ulje. Sve rukom izjednačiti, pokriti folijom i ostaviti par minuta da meso poprimi mirise. U tiganj istresti meso i dodati malo vode. Pokriti i dinstati na tihoj vatri 45-50 minuta pa lepo zapeći. Ubaciti pavlaku i rendan kačkavalj pa ostaviti da pavlaka samo proključa. Ugasiti vatru ubaciti sitno seckan peršunov list.
Recept pogledajte na videu u prilogu.