Пилетина се ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ - Овај МИКС ЗАЧИНА јој даје посебан укус, а један сигурно нисте додавали у овакво јело (ВИДЕО)
13.07.2023.
07:59
Коментари (0)
Предлог за данашњи ручак!
Данас вам из бакине кухиње представаљамо рецепт за пилетину у павлаци за кување. Рецепт идеалан за руча, пуног укуса уз доста зачина, а један састојак му даје посебан укус.
"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере
"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере
Потребно је:
- 600 гр пилетине
- 1 кашичицу зачин за пилетину
- 1 кашичицу сувог зачина
- 1 кашичица мл. белог лука
- 1 пуна кашика соја соса
- 1 мала кашичица меда
- 200 мл павлаке за кување
- 100 гр качкаваља
- уље
Припрема:
Пилетину ставите у чинију па додајте сувога зачина, зачин за пилетину, мл бели лук, соја сос мед и уље. Све руком изједначити, покрити фолијом и оставити пар минута да месо поприми мирисе. У тигањ истрести месо и додати мало воде. Покрити и динстати на тихој ватри 45-50 минута па лепо запећи. Убацити павлаку и рендан качкаваљ па оставити да павлака само прокључа. Угасити ватру убацити ситно сецкан першунов лист.
Рецепт погледајте на видеу у прилогу.