Bakina BRZA pogača - Testo BEZ KVASCA, ne raste i NE mesi se, gotovo za TREN oka, a cela kuća će ZAMIRISATI od njega
15.12.2023.
07:34
Komentari (0)
Kada jednom napravite ovu pogaču, i vidite kako se lako, brzo i jednostavno pravi, više nećete ni pomisliti na hleb. Mekana je kao pena, iako nema kvasac, i dalje tradicionalnog ukusa, samo po mnogo bržem receptu.
Idealno rešenje za sve one koji su ljubitelji pogače, a nemaju baš puno vremena za boravak u kuhinji i čekanje da testo naraste. Znate i sami da je testo najbolje kada je vruće, zato pratite recept i uživajte u lakoj i brzoj pripremi.
Nutricionistkinja Ivana upozorava na PRAZNIČNO PREJEDANJE - Pravilo 10 MINUTA pomaže da ne opteretite stomak i zadržite vitku liniju
Nutricionistkinja Ivana upozorava na PRAZNIČNO PREJEDANJE - Pravilo 10 MINUTA pomaže da ne opteretite stomak i zadržite vitku liniju
Moćni trio za JAK zimski IMUNITET - Dovoljno je da uzmete jednu kašiku dnevno mešavine ORAHA, meda i limuna
Moćni trio za JAK zimski IMUNITET - Dovoljno je da uzmete jednu kašiku dnevno mešavine ORAHA, meda i limuna
Potrebno je:
- 400 gr brašna
- 50 ml kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- malo sode bikarbone
- 200 ml jogurta
- so
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo, vodu, ulje, jogurt, so i zamesiti testo varjačom. Istresti na sto i razviti oklagijom pogaču, debljine prsta, i malo probosti viljuškom na par mesta. Odmah staviti u vruću rernu na 220 stepeni C i peći oko 35 minuta da porumeni.