Бакина БРЗА погача - Тесто БЕЗ КВАСЦА, не расте и НЕ меси се, готово за ТРЕН ока, а цела кућа ће ЗАМИРИСАТИ од њега
15.12.2023.
07:34
Коментари (0)
Када једном направите ову погачу, и видите како се лако, брзо и једноставно прави, више нећете ни помислити на хлеб. Мекана је као пена, иако нема квасац, и даље традиционалног укуса, само по много бржем рецепту.
Идеално решење за све оне који су љубитељи погаче, а немају баш пуно времена за боравак у кухињи и чекање да тесто нарасте. Знате и сами да је тесто најбоље када је вруће, зато пратите рецепт и уживајте у лакој и брзој припреми.
Нутриционисткиња Ивана упозорава на ПРАЗНИЧНО ПРЕЈЕДАЊЕ - Правило 10 МИНУТА помаже да не оптеретите стомак и задржите витку линију
Нутриционисткиња Ивана упозорава на ПРАЗНИЧНО ПРЕЈЕДАЊЕ - Правило 10 МИНУТА помаже да не оптеретите стомак и задржите витку линију
Моћни трио за ЈАК зимски ИМУНИТЕТ - Довољно је да узмете једну кашику дневно мешавине ОРАХА, меда и лимуна
Моћни трио за ЈАК зимски ИМУНИТЕТ - Довољно је да узмете једну кашику дневно мешавине ОРАХА, меда и лимуна
Потребно је:
- 400 гр брашна
- 50 мл киселе воде
- 1 прашак за пециво
- мало соде бикарбоне
- 200 мл јогурта
- со
- 3 кашике маслиновог уља
Припрема:
У ванглу сипати брашно и прашак за пециво, воду, уље, јогурт, со и замесити тесто варјачом. Истрести на сто и развити оклагијом погачу, дебљине прста, и мало пробости виљушком на пар места. Одмах ставити у врућу рерну на 220 степени Ц и пећи око 35 минута да порумени.