POSNE PITULJICE su brzi doručak za MALO PARA - Mekani PICA obroci od gotovih kora kojih nećete moći da se zasitite
Ako se suzdržite i ne pojedete sve pituljice odmah, biće sveže još nekoliko dana.
U potrazi ste za jednostavnim, brzinskim, a ipak ukusnim doručkom koji neće opteretiti vaš budžet? Posne pituljice su idealno rešenje!
Ovaj brzi i jeftini recept koristi gotove kore i nekoliko osnovnih sastojaka, a rezultat su mekane, sočne pituljice koje podsećaju na mini pica obrok. Savršene su za početak dana, ali i kao užina ili brzi obrok kad vam nije do mnogo muke u kuhinji. U samo nekoliko minuta, ove pituljice biće gotove, a vi ćete uživati u punom ukusu i sočnosti, bez da potrošite mnogo para.
Pripremite se za pravi užitak i jednostavno rešenje koje će zadovoljiti i vašu glad i budžet!
Sastojci za posne pituljice:
1/2 kg kora za pitu,
1 čaša kisele vode (od jogurta),
1/2 čaše ulja,
300 g tvrdog posnog sira,
300 g kečapa,
200 g mariniranih rezanih šampinjona,
1 prašak za pecivo,
origano.
Posne pituljice se pripremaju na sledeći način:
Sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
Kore brojčano podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.
Svaku koru obilno prskati mešavinom, a svaku drugu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim sirom i poslednju šampinjonima.
Posipati origanom po ukusu.
Uviti 2 rolata.
Staviti u zamrzivač da se zamrzne.
Oko sat vremena pre pečenja izvaditi i kad se malo opuste, seći na rolatiće, od dva rolata se dobije 24 kom.
Redjati u podmazan pleh, premazati kečapom i posuti rendanim posnim sirom.
Peći na 200° oko 30 min. Ako se zadrže, budu meke i više dana.