Ručak kao iz restorana! Lepljiva, KARAMELIZOVANA pileća KRILCA sa hrskavim krompirićima - Ni 2 minuta posla, a ovo JELO oduševiće sve ukućane
17.10.2024.
13:11
Komentari (0)
Ne može da ne ispadne dobro!
Mnogi vole lepljiva pileća krilca, a kada im dodamo krompiriće i pripremimo ih na sledeći način, dobićemo fantaziju ukusa na koju niko ne ostaje ravnodušan. Probajte!
Potrebno je:
- 600 g pilećih krilaca
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice meda
- 2 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice ml paprike
- malo belog luka
- 1 kašičica začina za piletinu ili kurkume
- 2 kašike kečapa
- 1/2 kašika pavlake (može kisela pavlaka)
- so
- biber
Priprema:
U činiju sipati ulje, med, soja sos, mlevenu papriku, kurkumu, beli luk, kečap, pavlaku, so i biber. Sve izmešati. U smesu dodati krilca i izmešati. Pleh obložiti pek papirom i na njega poređati krilca. Krompiriće izmešati u ostatku sosa, još malo posoliti, dodati ulje i staviti krompir u red na plehu. Peći na 210 stepeni, da porumeni, oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Uživajte!