Savršena POSNA salata sa makaronama i šampinjonima - Testenina je natopljena sokom od pečuraka, a poseban šmek daje pečeni susam
Posnu salatu sa makaronama možete da jedete kao obrok ili da je služite kao predjelo za slavu Mitrovdan
Ukoliko još niste smislili kako bi izgledalo predjelo za Mitrovdan koji je u petak i posna je slava, onda je ova salata idealan predlog za vas.
Ukusna i od jeftinih sastojaka biće odlično predjelo, ali takođe može da se jede i kao lagani ručak ili večera. Ova salata se baš brzo sprema i nije potrebno posebno kulinarsko umeće kako bi vam uspela. Ono što je čini odličnom je prepečeni susam koji daje poseban šmek, kao i tečenost od pečuraka koja će natopiti makarone i one će biti sočnije.
Sastojci:
400 g šampinjona
2 kašike posnog majoneza
1 kašika susama
pakovanje makarona
4 čena belog luka
kašika svežeg iseckanog peršuna
Priprema:
Makarone stavite da se kuvaju, a za to vreme sitno iseckajte šampinjone sa sve drškama. Zagrejte ulje u tiganju, pa stavite pečurke da se prže na srednoj vatri. Posolite ih kako bi pustile svoj sok. Ne dozvolite da sva tečnost ispari jer daje posebnu sočnost makaronama. Pri kraju prženja dodajte iseckan beli luk. U skuvane makarone dodajte pečurke i promešajte. Ispecite u tiganju susam, pa dodajte u makarone, kao i majonez, peršun i so. Sve dobro promešajte i poslužite.