Савршена ПОСНА салата са макаронама и шампињонима - Тестенина је натопљена соком од печурака, а посебан шмек даје печени сусам
Посну салату са макаронама можете да једете као оброк или да је служите као предјело за славу Митровдан
Уколико још нисте смислили како би изгледало предјело за Митровдан који је у петак и посна је слава, онда је ова салата идеалан предлог за вас.
Укусна и од јефтиних састојака биће одлично предјело, али такође може да се једе и као лагани ручак или вечера. Ова салата се баш брзо спрема и није потребно посебно кулинарско умеће како би вам успела. Оно што је чини одличном је препечени сусам који даје посебан шмек, као и теченост од печурака која ће натопити макароне и оне ће бити сочније.
Састојци:
400 г шампињона
2 кашике посног мајонеза
1 кашика сусама
паковање макарона
4 чена белог лука
кашика свежег исецканог першуна
Припрема:
Макароне ставите да се кувају, а за то време ситно исецкајте шампињоне са све дршкама. Загрејте уље у тигању, па ставите печурке да се прже на средној ватри. Посолите их како би пустиле свој сок. Не дозволите да сва течност испари јер даје посебну сочност макаронама. При крају пржења додајте исецкан бели лук. У скуване макароне додајте печурке и промешајте. Испеците у тигању сусам, па додајте у макароне, као и мајонез, першун и со. Све добро промешајте и послужите.