PRAVILNA STERILIZACIJA - Pripremite TEGLE za zimnicu na pravi način, ovako duže ostaje sveža i spremna za jelo
Bićete sigurni da neće propasti!
Neke domaćice već su počele da spremaju zimnicu, a najveći deo posla tek treba da usledi. Nebitno da li spremate ajvar, turšiju, ljutenicu ili džem, postupak sterilizacije je uvek isti. Postoje one tehnike koje su se pokazale kao najbolje. Prvi korak u sterilizaciji je da ih dobro operete derteženom za sudove.
ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Ljudi sa ovom KRVNOM GRUPOM imaju najmanje šansi da obole od ove TEŠKE BOLESTI
Riba da se PAZI PREVARE, Vodolija ima PROBLEME sa SARADNICIMA - Pogledajte šta vam predviđa horoskop za UTORAK
NE BACAJTE LJUSKE OD LUKA - Čaj od ovih ostataka ČISTI KRV, bubrege, bešiku, pun je magnezijuma
Ostavite ih da se ocede, pa ih pažljivo obrišite čistom pamučnom krpom. Rernu uključite na 100 stepeni, tegle poređajte u pleh, ali tako da im otvor bude okrenut nadole i stavite ih da se greju na nekih 20 minuta. Pažljivo ih izvadite, jer će staklo biti vrelo i punite ih sa zimnicom dok su još tople.
Postoji još jedan način koji koriste savremene domaćice, a reč je o sterilizaciji u mašini za sudove. Pojedine mašine imaju opciju sterilizacije, a ukoliko nemaju, onda tegle uključite na program koji suđe pere na temperaturi od 70 stepeni. Nakon pranja tegli u mašini, možete bezbedno sipati zimnicu u njih.
Za dodatnu sterilizaciju, tegle napunjene zimnicom možete opet da stavite u mašinu za suđe pa uključite na program sa najvišom temperaturom, ali bez praška za pranje suđa.