Ukusno JELO na KAŠIKU za jak imunitet - Tradicionalna bela čorba, puna povrća i mesa, a JEDNOSTAVNA za pripremu
18.10.2023.
08:39
Komentari (0)
Nekad se ručak nije mogao zamisliti bez prave domaće bele čorbe.
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 paprika
- sveža šargarepa
- oko 300 gr pilećeg mesa
- 1 manji koren celera
- 1 krompir veći
- ulje, soli i začin
- mleveni biber
- peršun
- malo cvetova karfiola
Preliv:
- 1 žumance
- 180 gr kisele pavlake
Napravite KOKTEL PECIVO po receptu iz bakine kuhinje - Odličan predlog za današnji doručak (VIDEO)
Napravite KOKTEL PECIVO po receptu iz bakine kuhinje - Odličan predlog za današnji doručak (VIDEO)
Ovo je bolje od BUREKA! Baka Jela podelila recept za PITU OD PALAČINAKA punjenu mlevenim mesom - ukućani će se oduševiti (RECEPT)
Ovo je bolje od BUREKA! Baka Jela podelila recept za PITU OD PALAČINAKA punjenu mlevenim mesom - ukućani će se oduševiti (RECEPT)
Priprema:
Povrće iseckati na kockice. Na ulju propržiti seckan luk, papriku, pa dodati šargarepu. Ubaciti sečeno meso na kockice, celer, krompir pa naliti vodu da se kuva. Petnaest minuta pred kraja dodati karfiol. Posoliti, dodati suvi začin. U činiju umutiti žumance i pavlaku. Dodati 2 kašike vode. Umutiti. Skloniti sa vatre pa preliti čorbu i razmutiti. Pustiti 3-4 ključa da provri. Dodati mleveni biber i peršunov list Napomena: Ako je čorba ređa zato što imate manje povrća dodajte u pavlaku 1 kašičicu kukuruznog skroba.