Укусно ЈЕЛО на КАШИКУ за јак имунитет - Традиционална бела чорба, пуна поврћа и меса, а ЈЕДНОСТАВНА за припрему
18.10.2023.
08:39
Коментари (0)
Некад се ручак није могао замислити без праве домаће беле чорбе.
Потребно је:
- 1 већа главица црног лука
- 1 паприка
- свежа шаргарепа
- око 300 гр пилећег меса
- 1 мањи корен целера
- 1 кромпир већи
- уље, соли и зачин
- млевени бибер
- першун
- мало цветова карфиола
Прелив:
- 1 жуманце
- 180 гр киселе павлаке
Направите КОКТЕЛ ПЕЦИВО по рецепту из бакине кухиње - Одличан предлог за данашњи доручак (ВИДЕО)
Направите КОКТЕЛ ПЕЦИВО по рецепту из бакине кухиње - Одличан предлог за данашњи доручак (ВИДЕО)
Ово је боље од БУРЕКА! Бака Јела поделила рецепт за ПИТУ ОД ПАЛАЧИНАКА пуњену млевеним месом - укућани ће се одушевити (РЕЦЕПТ)
Ово је боље од БУРЕКА! Бака Јела поделила рецепт за ПИТУ ОД ПАЛАЧИНАКА пуњену млевеним месом - укућани ће се одушевити (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Поврће исецкати на коцкице. На уљу пропржити сецкан лук, паприку, па додати шаргарепу. Убацити сечено месо на коцкице, целер, кромпир па налити воду да се кува. Петнаест минута пред краја додати карфиол. Посолити, додати суви зачин. У чинију умутити жуманце и павлаку. Додати 2 кашике воде. Умутити. Склонити са ватре па прелити чорбу и размутити. Пустити 3-4 кључа да проври. Додати млевени бибер и першунов лист Напомена: Ако је чорба ређа зато што имате мање поврћа додајте у павлаку 1 кашичицу кукурузног скроба.