Ovaj NAPITAK je prava blagodet za BUBREGE: Uzimajte šoljicu svakog jutra i telo će vam biti ZAHVALNO (RECEPT)
Oduševićete se.
Zdravlje bubrega od vitalne je važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića, naročito one lošijeg nutritivnog sastava, može da uništi bubrege i pogorša kvalitet života.
Čim ustanete pijete KAFU? Evo šta se događa u telu sledećih šest sati
NESANICA, POREMEĆAJ HORMONA: Evo kako vreme koje provodimo gledajući u EKRAN utiče na naše ZDRAVLJE
Intolerancija na LAKTOZU: Ako primetite neki od ovih simptoma, HITNO se javite LEKARU!
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu.
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti jesu oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodičnom istorijom bolesti bubrega.
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna deluje protivupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme.
- šaka peršunovog lišća
- 1 litar vode
Peršun operite pa ga naseckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuvajte još 5 do 10 minuta. Na kraju, sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i ostavite u frižider.