clear sky
18°C
06.07.2024.
Beograd
eur
117.0412
usd
108.1312
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Zovu ga "ZLATNI RECEPT": Bolje palačinke od ovako pripreljmenih nikada NISTE JELI, a kada probate, stalno ćete ih praviti

03.07.2024. 18:37
palačinke
palačinke / Izvor: Shutterstock

Jednostavan, a veoma dobar recept.

Evo po čemu se razlikuju od onih „običnih“. Ako obožavate da jedete palačinke ali strahujete da ćete uneti previše kalorija putem njih, ovo je pravi recept za vas.

Ove palačinke se prave od heljdinog brašna za koje je poznato je mnogo zdravije od pšeničnog. Takođe, pogodne su za osobe koje su alergične na gluten.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna od heljde
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 3 šolje mleka
  • 1 šolja kisele vode
  • šećer
  • prašak za pecivo
  • 2 kašike ulja
palačinke
palačinke / Izvor: Shutterstock

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naizmenično brašno i mleko, kiselu vodu i kada umutite ostavite u friždieru na pola sata. Pre pečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, pa promešajte.