Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Зову га "ЗЛАТНИ РЕЦЕПТ": Боље палачинке од овако припрељмених никада НИСТЕ ЈЕЛИ, а када пробате, стално ћете их правити

03.07.2024. 18:37
palačinke
палачинке / Извор: Shutterstock

Једноставан, а веома добар рецепт.

Ево по чему се разликују од оних „обичних“. Ако обожавате да једете палачинке али страхујете да ћете унети превише калорија путем њих, ово је прави рецепт за вас.

Ове палачинке се праве од хељдиног брашна за које је познато је много здравије од пшеничног. Такође, погодне су за особе које су алергичне на глутен.

Састојци:

  • 1 шоља брашна од хељде
  • 1 шоља интегралног брашна
  • 3 шоље млека
  • 1 шоља киселе воде
  • шећер
  • прашак за пециво
  • 2 кашике уља
palačinke
палачинке / Извор: Shutterstock

Припрема:

Умутите јаја са шећером и сољу. Додајте наизменично брашно и млеко, киселу воду и када умутите оставите у фриждиеру на пола сата. Пре печења додајте прашак за пециво и уље, па промешајте.