Зову га "ЗЛАТНИ РЕЦЕПТ": Боље палачинке од овако припрељмених никада НИСТЕ ЈЕЛИ, а када пробате, стално ћете их правити
03.07.2024.
18:37
Коментари (0)
Једноставан, а веома добар рецепт.
Ево по чему се разликују од оних „обичних“. Ако обожавате да једете палачинке али страхујете да ћете унети превише калорија путем њих, ово је прави рецепт за вас.
Ове палачинке се праве од хељдиног брашна за које је познато је много здравије од пшеничног. Такође, погодне су за особе које су алергичне на глутен.
Састојци:
- 1 шоља брашна од хељде
- 1 шоља интегралног брашна
- 3 шоље млека
- 1 шоља киселе воде
- шећер
- прашак за пециво
- 2 кашике уља
Припрема:
Умутите јаја са шећером и сољу. Додајте наизменично брашно и млеко, киселу воду и када умутите оставите у фриждиеру на пола сата. Пре печења додајте прашак за пециво и уље, па промешајте.