Grejpfrut "jede" vaše masti!
Ugledajte se na slavne holivudske ličnosti i isprobajte čuvenu Grejp dijetu.
Naučnici sa Berkli univerziteta u Kaliforniji otkrili su da je grejpfrut dobio novu ulogu u našoj ishrani – lek za održavanje optimalnog nivoa šećera u krvi i "topljenje" kilograma. Ispitivanja su vršena na miševima, koja takođe važe i za ljudsku vrstu.
U Holivudu je poznata Grejp dijeta. Datira iz 1930-ih godina, a omiljena je kod slavnih osoba, najviše kod pevačice Kajli Minog koja je i dan-danas primenjuje. Dijeta podrazumeva konzumiranje soka od grejpa svaki dan, uoči sva tri obroka.
Istraživanja japanskih nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće, nesumnjivo gube kilograme. Prosečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 3 kg mesečno, dok oni koji su tri puta dnevno pili čašu soka od grejpa izgubili su 2,9 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.
Još jedna prednost grejpfruta je u tome što on sadrži 90 % vode, a svako voće sa visokim procentom tečnosti podstiče ispijanje još više tečnosti, daje više energije i ubrzava metabolizam. Dovoljno je da sebi uvedete novu naviku - svaki dan započinjite i završavajte čašom soka od grejpa.
Pročitajte i: Oprezno sa upotrebom grejpa!