Грејпфрут "једе" ваше масти!
Угледајте се на славне холивудске личности и испробајте чувену Грејп дијету.
Научници са Беркли универзитета у Калифорнији открили су да је грејпфрут добио нову улогу у нашој исхрани – лек за одржавање оптималног нивоа шећера у крви и "топљење" килограма. Испитивања су вршена на мишевима, која такође важе и за људску врсту.
У Холивуду је позната Грејп дијета. Датира из 1930-их година, а омиљена је код славних особа, највише код певачице Кајли Миног која је и дан-данас примењује. Дијета подразумева конзумирање сока од грејпа сваки дан, уочи сва три оброка.
Истраживања јапанских нутрициониста о утицају грејпфрута на исхрану показала су да чак и они који нису на дијети, а у свакодневни јеловник уврсте ово воће, несумњиво губе килограме. Просечно, они који су појели пола грејпфрута уз сваки оброк изгубили су 3 кг месечно, док они који су три пута дневно пили чашу сока од грејпа изгубили су 2,9 кг. Истраживање је показало и да постоји физиолошка веза између грејпфрута и инсулина, јер хемијска својства овог агрума смањују ниво инсулина у крви и подстичу мршављење.
Још једна предност грејпфрута је у томе што он садржи 90 % воде, а свако воће са високим процентом течности подстиче испијање још више течности, даје више енергије и убрзава метаболизам. Довољно је да себи уведете нову навику - сваки дан започињите и завршавајте чашом сока од грејпа.
Прочитајте и: Опрезно са употребом грејпа!