Obrnuti tart od breskve
30.05.2014.
08:13
Komentari (0)
Ovu poslasticu možete praviti i u plehu za mafine.
Potrebno:
- ¼ šolje putera + ½ šolje putera
- ½ šolje smeđeg šećera
- ¼ kafene kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 5 svežih bresaka – oljuštene i isečene na pola
- ½ šolje belog šećera
- 1 jaje
- 1 ¼ šolje brašna
- 2 kafene kašičice praška za pecivo
- ½ kafene kašičice soli
- ½ šolje mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C.
Istopite ¼ šolje putera u sipajte ga u pleh ili modle za mafine. Pospite smeđi šećer i oraščić, pa naređajte polovine bresaka, tako da presečena strana bude dole.
U velikoj posudi izmiksajte omekšali puter (½ šolje) i šećer, dok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Umutite jaje i pomešajte sa tom masom. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Brašno dodajte na smenu sa mlekom, uz stalno mešanje. Testo sipajte preko bresaka.
Pecite u rerni dok kolač ne potamni odozgo, 35-40 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.
Servirajte obrnuto, sa breskvama okrenutim na gore.
Kolač možete ukrasiti šlagom.