Обрнути тарт од брескве
30.05.2014.
08:13
Коментари (0)
Ову посластицу можете правити и у плеху за мафине.
Потребно:
- ¼ шоље путера ½ шоље путера
- ½ шоље смеђег шећера
- ¼ кафене кашичице ренданог мускатног орашчића
- 5 свежих бресака – ољуштене и исечене на пола
- ½ шоље белог шећера
- 1 јаје
- 1 ¼ шоље брашна
- 2 кафене кашичице прашка за пециво
- ½ кафене кашичице соли
- ½ шоље млека
Припрема:
Загрејте рерну на 190°Ц.
Истопите ¼ шоље путера у сипајте га у плех или модле за мафине. Поспите смеђи шећер и орашчић, па наређајте половине бресака, тако да пресечена страна буде доле.
У великој посуди измиксајте омекшали путер (½ шоље) и шећер, док смеса не постане светла и ваздушаста. Умутите јаје и помешајте са том масом. Додајте брашно, прашак за пециво и со. Брашно додајте на смену са млеком, уз стално мешање. Тесто сипајте преко бресака.
Пеците у рерни док колач не потамни одозго, 35-40 минута. Извадите из рерне, оставите да се охлади.
Сервирајте обрнуто, са бресквама окренутим на горе.
Колач можете украсити шлагом.