ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СЛАТКИША! Цена какаа наставља да ресте, Швајцарска има план
Бари Калебо улаже у узгој стабала какаоа како цене кључног састојка чоколаде расту, смањујући профит за посластичаре.
Швајцарска фабрика чоколаде ради са фармама у Бразилу и Еквадору на 'пилотирању и развоју најбољих пракси за стварање скалабилног и профитабилног високотехнолошког модела за одрживу производњу какаоа', наводи компанија у саопштењу за јавност, пише Сеебиз.
Приступ долази пошто је озбиљна несташица какаоа гурнула цене на рекордно високе и скренула пажњу на године хроничног недовољног улагања у кључним западноафричким земљама, ометајући способност фармера да се бране од болести и временских ризика.
Иницијатива Футуре Фарминг има за циљ да 'буде катализатор за друге да улажу у пољопривреду и створе партнерства са фармерима за модернизацију одрживог узгоја какаоа великих размера - наводи се у саопштењу компаније.
Бари Калебо је потписао иницијални споразум о сарадњи са пољопривредном компанијом у Бахији у Бразилу за развој 5.000 хектара земље. Имовина компаније од 640 хектара у Еквадору, такође, ће бити део иницијативе, наводи се у саопштењу.
Стивен Рецлаф, тренутно председник компаније Глобал Цоцоа, постаће извршни председник FFI-ja и подносиће извештај извршном директору Питеру Фелду. Ален Фрејмонд ће постати нови председник глобалне какао компаније.
- Уверен сам да са FFI нећемо само довести узгој какаа на индустријски ниво, већ ћемо, такође, помоћи да одрживи какао постане норма - рекао је Рецлаф у саопштењу за јавност.
Извор: Србија Данас/Biznis.rs