"НЕ ЗНАМ НИ ДА ЛИ ЈЕ ОВО ДОЗВОЉЕНО": Радник кафића разоткрио мућку свог газде, "РЕЧЕНО НАМ ЈЕ ДА НИКОМЕ НЕ ГОВОРИМО О ОВОМЕ"
Рачунају да нико неће приметити.
Рано је јутро и потребна вам је уобичајена доза кофеина пре одласка на посао. Зграбите своју поруџбину у кафићу, попијете кафу, али сте убрзо и даље уморни. Ако није дошло до наглог скока, па пада енергије, онда се можда десило ово… Према писању америчког dailydot.com, баристи понекад врло свесно служе кафу без кофеина уместо регуларне.
ВРХУНАЦ БЕЗОБРАЗЛУКА! ИЗНАЈМЉУЈУ ЗАСТАКЉЕНУ ТЕРАСУ: Ту је и купатило, а све то наплаћују 750 ЕВРА! (ВИДЕО)
КОЛАПС НЕМАЧКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ: Шестодневни штрајк изазваће прави ХАОС, а могао би да кошта државу чак МИЛИЈАРДУ евра
НОВА МЕРА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: "Социјално гарантована пензија" - ево колико ће износити и ко ће имати право на њу
У популарној теми на Старбуцкс Reddit-u, један радник запослен у овлашћеном кафићу који није Старбакс, али продаје њихове кафе (We proudly серве Старбуцкс лоцатион), хтео је да му неко на форуму објасни дилему: "Буквално не знам да ли је ово етички или дозвољено, па сам хтео да питам овде“, преноси Телеграф.
У објављеном посту, радник каже да је на њиховој локацији понестало еспреса бренда Старбакс и свих њихових других резервних мешавина (блендова), али да је остало децаф-а, односно бескофеинске кафе.
Уместо да купце обавесте о томе, како би они сами могли да одлуче да ли желе Старбакс кафу без кофеина или кафу неког другог бренда, менаџмент је предложио другу идеју.
- Управа сада жели да користимо кафу без кофеина у свим млиновима, што смо одмах видели као црвену заставицу – каже овај радник и додаје да су раније радили у корпоративним и лиценцираним продавницама, тако да знају која је стварна процедура када понестане стандардних зрна еспреса.
- Сада нам је, такође, речено да никоме не говоримо да купцима служимо кафу без кофеина. То је очигледно на граници са етиком – пише даље овај бариста и открива како им је наложено да истину крију чак и од својих колега.
Низали су се разни коментари, а особа која је себе назвала супервизором Старбакса - саветовала је овог радника да открије купцима да на располагању имају само опцију без кофеина и да пита шефа зашто тражи од радника да лажу клијенте.
Додаје и да радник може да пријави проблем ХР служби.
Даље у тексту се наводи како је, на основу истраживања, утврђено да обмана ове врсте – у вези са кофеином – крши државни статут о неовлашћењу хране, тако да ће то питање изнети свом менаџменту. Бариста је изгледа био у праву. Замена једне намирнице другом изгледа да делимично потпада под федералну дефиницију неовлашћеног приступа храни, према америчком Министарству правде.
Извор: Србија Данас/БизПортал/М.А.