Чорба од црвене паприке
20.07.2014.
09:48
Коментари (0)
Укусно, брзо, лепо!
Потребно:
- 3 црвене паприке
- кашика уља
- 1 црни лук
- 2 кашике брашна
- 1,2 литра супе
- 3 парадајза
- со, бибер
Припрема:
Расећи паприке на пола и извадити им семенке. Одсећи четири танка штапића и оставити их са стране, а остатак паприка грубо насецкати. Загрејати уље. На лаганој ватри пржити ситно сецкан лук и паприке док не омекшају. Додати брашно и пржити два минута, уз непрестано мешање.
Постепено наливати супу, па додати исецкан парадајз (prethodno му ољуштити кожу), со и бибер. Пустити да проври, мешајући, а затим поклопити и 20 минута кувати на благој ватри, повремено мешајући.
Пустити чорбу да се охлади, па је измиксати да би се добила глатка смеса.
Чорбу полако загрејати. При сервирању украсити штапићима паприке.По
По жељи закиселити и заљутити.