Фритата од шпагета
Италијански специјални омлет – за љубитеље пасте.
Потребно:
- 250г шпагета
- 4 јајета
- 150г моцареле
- 100г саламе (а ла зимска)
- 40г ренданог пармезана
- 4-5 листића свежег босиљка
- маслиново уље, со, бибер
Припрема:
Засладити се похованим сладоледом!
Обарити тесто у кључалој сланој води, процедити их и опрати под млазом хладне воде, па вратити у шерпу. У чинији разбити јаја, додати пармезан, босиљак, прстохват соли и бибера и смесу сипати преко шпагета.
Додати моцарелу и саламу сечене на коцкице и добро промешати.
Загрејати тигањ пречника 24цм, сипати 5-6 кашика уља и загрејати га на јакој ватри. Нагињати тигањ тако да уље обложи и његове ивице. Сипајте шпагете и мешајте их виљушком.
Омлет спремати на високој температури 2-3 минута, па протрести тигањ и пренети на слабу ватру. Пећи 5 минута, па подмазати други тигањ и омлет окренути у њега, па пећи још 20 минута.
Фритату можете служити топлу или хладну, уз црвено вино.