Кекс торта са дињом
16.08.2014.
10:53
Коментари (0)
Традиционалан слаткиш, на мало другачији начин!
Потребно:
250г путера
200г прах шећера
3 ванилин шећера
400г диње
400г чајног кекса
350г пти бер кекса
300мл млека
150г слатке павлаке
Припрема:
Путер умутити са шећером и ванилин шећером, па додати млевени чајни кекс. Мутити док се не добије хомогена смеса. Дињу испасирати и додати у масу.
У плех или форму за торту поређати половину пти бер кекса, потољеног у млеко. На њега сипати пола пасираног крема. Поклопити слојем кекса, па одозго сипати остатак крема. Ставити у фрижидер да се стисне.
Умутити павлаку и прекрити торту. Оставити у фрижидеру да одстоји 12 сати.