Киш са сланином и кромпиром
17.09.2014.
10:53
Коментари (0)
Брзо и једноставно, топло или хладно – специјалитет за ″увек″!
Потребно:
- 1 паковање лиснатог теста
- 100г сланине
- 4 кромпира
- 1 јаје
- мекани сир сечен на коцкице (зденка или замешана рикота и неки полутврди сир)
- со, бибер
Припрема:
Засладити се тортом са чоколадним мусом!
Кромпир очистити и исецкати на коцкице, па обарити. Јаје помешати са сољу и бибером, па додати сланину која је претходно исецкана на ситно и благо пропржена. Мутите неко време, па додајте кромпир и сир. Тесто развући на димензију плеха или форме у којој ће се пећи специјалитет. Плех прекрити папиром за печење, па ставити тесто, а на њега сипати смесу од кромпира и сира. Пећи 20 минута на 200°.