Kiš sa slaninom i krompirom
17.09.2014.
10:53
Komentari (0)
Brzo i jednostavno, toplo ili hladno – specijalitet za ″uvek″!
Potrebno:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 100g slanine
- 4 krompira
- 1 jaje
- mekani sir sečen na kockice (zdenka ili zamešana rikota i neki polutvrdi sir)
- so, biber
Priprema:
Zasladiti se tortom sa čokoladnim musom!
Krompir očistiti i iseckati na kockice, pa obariti. Jaje pomešati sa solju i biberom, pa dodati slaninu koja je prethodno iseckana na sitno i blago propržena. Mutite neko vreme, pa dodajte krompir i sir. Testo razvući na dimenziju pleha ili forme u kojoj će se peći specijalitet. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa staviti testo, a na njega sipati smesu od krompira i sira. Peći 20 minuta na 200°.