Кроасани са шунком и сиром
За доручак, ужину, вечеру, за љубитеље пецива!
Потребно:
- 1кг брашна
- 250г јогурта
- 300мл млека
- квасац (10г сувог)
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 2 јајета
- 100мл уља
- 200г маргарина
- 250г свежег сира
- 200г шунке
Припрема:
У посуди помешати квасац, шећер и млако млеко, па оставити да одстоји док квасац не проради. У већој посуди помешати јаје, јогурт и уље, па додати квасац.
Посолити, па полако додати брашно, стално мешајући. Кад тесто почне да се одваја од руку, извадити га из посуде и обликовати 9 лоптица. Прекрити крпом и оставити да одстоје док се не припреми фил.
Сваку лоптицу разваљати у круг, премазати маргарином, осим задње, па сложити једну на другу и одставити их да одстоје пола сата. Затим их што тање разваљати у круг, па исећи на четвртине.
Сваку четвртину нарезати на 7-8 делова.
Шунку ситније нарезати па сјединити са сиром. По кашику смесе ставити на сваки троугао од теста, на ширу страну, па мотати према ужој страни.
Кроасане сложити у науљен и побрашњен плех, па премазати јајетом, по жељи посути кимом, сусамом...
Оставити их да одстоје још један сат, па их пећи пола сата на 170°.