Медитеранска салата
25.07.2014.
10:41
Коментари (0)
За летње уживање!
Потребно:
- 2 црвене паприке (очишћене и исечене на четвртине)
- 1 мали патлиџан, исечен на кришке
- 2 тиквице, исечене на кришке
- со и бибер, по укусу
за маринаду:
- сок од 2 поморанџе
- 1 кашичица нарендане поморанџине коре
- сок 1 лимуна
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 чен белог лука, згњечен
Припрема:
Помешати поморанџин сок и корицу, лимунов сок, маслиново уље и лук у нерђајућој посуди. Додати поврће, промешати га у маринади, па оставити да се маринира 1 сат. Извадити поврће из маринаде и добро га оцедити, а маринаду сачувати.
Загрејати роштиљ тигањ и премазати га малом количином маринаде. Пећи поврће 3-4 минута са сваке стране док не омекша и потамни, али пазити да задржи свежину. Чувати на врућем месту. Ставити маринаду у дубоки тигањ и кувати на јакој ватри док се количина течности не сведе на 3-4 кашике.
Прелити маринаду по топлом поврћу и промешати. Пустити да се охлади на собној температури. Пре послуживања зачинити по жељи.