МОГУ И ТЕ КАКО ДА ШКОДЕ: Ево које ЗДРАВЕ намирнице нам штете и како
Изненадићете се о којем поврћу и воћу је реч.
Појели сте три слатке палачинке и свесни сте да ће вам се после слошити. После сваке полупрерађене брзе хране, и када је унесете у мањим количинама, последице остају.
Међутим, да ли сте знали да вам се може слошити и када конзумирате здраве намирнице, у прекомерним количинама. Сазнајте које су то намирнице које вам могу правити проблем, па многи нутриционисти саветују умерено конзумирање.
СПАНАЋ. Поврће је које је богато беланчевинама, влакнима, витаминима и минералима, па самим тим добро је за чување вида. Међутим, спанаћ садржи и велике количине оксалата, који најчешће изазива стварање камена у бубрегу. Ма колико га ви волели, једите га умерено.
ПОМОРАНЏА И ПАРАДАЈЗ. У случају да их претерано конзумирате, њихова киселина изазива желудачни поремећај који се манифестује болом у грлу и повраћањем. Нутриционисти саветују да не узимате више од 2 поморанџе и парадајза дневно.
ТУЊЕВИНА У КОНЗЕРВИ. Ако сте велики љубитељ овог оброка, постоји могућност да се предозирате живом, јер се овај елемент у туњевини налази у великим количинама. О томе колико је штетан овај оброк, детаљније прочитајте ОВДЕ.
Претеран унос живе може узроковати слабљење вида, кварење слуха и слабост и грчеве у мишићима. Овај оброк ограничите на две конзерве недељно.
СОЈА. Она уме да регулише ниво холестерола у крви И крвни притисак, али ако претерате са уношењем соје у организам, можете изазвати мањак гвожђа и анемију. Немојте јести више од једне шаке соје дневно.
Прочитајте и:
- БАЦИТЕ МУСЛИ И ИНТЕГРАЛНЕ ПАХУЉИЦЕ: Нутрициониста нам открива ШТА ЈЕСТИ ЗА ДОРУЧАК
- САВЕТИ АЛЕРГОЛОГА: Како преживети симптоме пролећне алергије
- КОСА И ОБРВЕ СУ ЈОЈ ИЗГОРЕЛИ: После свега што је задесило, поново је учила да хода
- МИСЛИЛА ЈЕ ДА МРШАВИ, А ОНДА ЈЕ УМРЛА ОД РАКА: Имала је 18 година и рак са желуца је прешао на очи и јајнике
- МРШАВИТЕ, А НЕ ПОМЕРАТЕ СЕ: Пробајте овај НАЈЛАКШИ ТРЕНИНГ