НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Направите маринирана пилећа крилца!
15.04.2015.
10:41
Коментари (0)
Зашто бисте крилца јели по ресторанима и киосцима на којима се продаје брза храна, кад сасвим брзо, једноставно и јефтино можете да их припремите и сами?
Потребно:
- 600г пилећих крилаца
- 4 кромпира
- зачини
Припрема:
Пробајте и руску пилећу торту!
Крилца дан раније маринирати у мешавини уља и зачина (алева паприка, оригано, босиљак, рузмарин, бели лук у праху, першун…), оставити да преноће. Плех поставити папиром за печење, па ређати маринирана крилца. Кромпир исећи по жељи и провући кроз маринаду у којој су била крилца и ређати у плех између њих. Пећи у угрејаној рерни 40-ак минута, док се месо не испече.
НАПОМЕНА: Сва јела означена са "Рецепти за 200 динара" могу коштати толико (па и мање) у току сезоне узгоја одређеног поврћа.