Намирнице које уништавају имунитет
Тост или кукурузне житарице које једете ујутро, замените житарицама од целог зрна, у комбинацији са бананама и циметом.
Можете свакодневно да уносите витамине и да се придржавате захтевних физичких активности, али све је то узалудно јер имуно систем може бити срушен за секунд и то само једним лошим оброком.
Током прехладе и грипа дешава вам се да посегнете за неким намирницама, за које ипак не би требало, јер оне и те како могу уништити наш одбрамбени систем.
Шећер се сматра нездравом намирницом због тога што садржи нула нутријената, а штети зубима и мозгу. Висок ниво шећера у крви смањује способност организма да се бори са бактеријама и вирусима. Истраживања су показала да просечан Американац унесе око 20 кашичица шећера дневно. Лекари препоручују да се током сезоне грипа избегавају слаткиши, газирани и негазирани сокови, грицкалице, чоколаде,... Уместо тога, трудите се да једете што више интегралног пиринча, пасуља и леблебија, јер они контролишу ниво шећера у крви и јачају имунитет, саветује 24sata.rs.
Прерађене житарице се брзо претварају у глукозу током варења и одлазе као шећер директно у крв. У случају да ујутро не можете да се одрекнете тоста или омиљених пахуљица, направите сами мање калоричан сендвич или мусли од житарица од целог зрна, банана и цимета.
Иако лекари први саветују да је здраво једном недељно конзумирати чашу црног вина, ваш имунитет се тако уништава и слабије се бори против инфекција. Често конзумирање алкохола може довести до дуготрајног оштећења имунитета и повећану слабост организма на одређене болести. Истраживања су показала да више од три чаше било ког пића недељно може значајно да уништи имунтет.
Прочитајте и: За јачи имунитет једите са пода