ОТКРИВЕНА ТАЈНА ФРАНЦУСКЕ ДУГОВЕЧНОСТИ: Ова намирница чува виталност органа
Убрзава метаболизам, јача имунитет, штити крвне судове, а такође су мање шансе од кардиоваскуларних обољења.
Стручњаци Архус универзитета у Данској су се позабавили питањем помоћу чега Французи успевају да одрже своју дуговечност и виталност органа, иако је чудно јер је њихова храна најчешће богата засићеним мастима. Решење је био - сир.
Гледајући статистичке податке, ова нација је мање изложена кардиоваскуларним обољењима, јер се годишње у просеку по једној особи поједе 23,9 кг сира.
Ауторка испитивања, Хана Бертрам, анализирала је узорке урина петнаесторици мушкараца, иначе љубитељима сира и млека. Закључила је да они имају већи степен маслене киселине у организму, за коју је познато да снижава холестерол и убрзава метаболизам.
Сир и вино се у француској кухињи сматрају најквалитетнијим, управо због тога што штите органе, одржавајући их здраве и имуне на многе вирусе, кардиоваскуларна обољења и пад имунитета.
Прочитајте и:
- СМРТ ОДОЗГО: Ово скоро сви имају у кући, а изазива рак и Alchajmera
- У 20-ИМ ГОДИНАМА НА ИВИЦИ СМРТИ: Захваљујући бајпасу за желудац скинула 190 КИЛА
- Никад ЗДРАВИЈА ВОЋКА, а има укус ЧОКОЛАДЕ: Она је витамински шок за организам
- Погледајте на који орган ЛИЧИ ђумбир, а и ЛЕЧИ ГА
- ИАКО ИМА ДЕФОРМИТЕТ ЛИЦА: "Сваког дана ћу јој говорити да је најлепша девојчица на свету"