Ове 4 намирнице НИКАКО не смете да замрзавате - постају ОПАСНЕ по здравље!
Чувајте свој стомак.
Замрзавање је веома ефикасан начин када желите да сачувате намирнице, али неке намирнице није добро замрзавати јер више неће бити здраве и имати исти укус.
1. Храна која садржи велике количине течности
Краставце, ротквице, лубеницу, поморанџе никако не би смели да замрзнете. Ове су намирнице препуне течности која се током процеса кристализује и након одмрзавања потпуно мења структуру и постаје гњецава и пиреаста. Са друге стране, свежа зелена салата ће увенути и постати смеђа.
На ОВОМ ЛИНКУ прочитајте како да смршате лако пред море.
2. Млечни производи
Иако замрзавање јогурта, свежих, кремастих и полутврдих сирева неће наштетити вашем здрављу, ове намирнице не би требало да се нађу у вашем замрзивачу. Врло ниске температуре утичу на изглед и структуру млечних производа након одлеђивања па ће они, слично као и код сочног воћа и поврћа, постати воденасти и неће бити приближно укусни као када су свежи, преноси задовољна.хр.
3. Свежа и кувана јаја
Јаја су намирница која се слаже с разним јелима и најбоље је да је користите свежу. Замрзавање јаја може вам створити поприличне проблеме, али и потпуно променити структуру намирнице. Свежа јаја распрснуће се у љусци, а залеђена кувана јаја ће постати гумена. Ако желите да замрзнете јаја извадите их из љуске и ставите их у замрзивач у посудицама или кесама.
4. Пржена и печена храна
Већ припремљена храна, пржена у дубоком уљу или на роштиљу попут кромпирића, похованог меса или поврћа, након замрзавања више никада неће бити иста. Њена хрскава структура и укус потпуно ће нестати па ће постати гњецава и влажна. Избегавајте замрзавање печене хране.
Прочитајте ОВДЕ које су најздравије намирнице за вашу вагину.