Пилетина у слатко-киселом сосу
05.08.2014.
10:26
Коментари (0)
Овај специјалитет можете служити уз барени пиринач, пире кромпир или тестенину, а у само јело можете додати и динстану паприку сецкану на жилијен, како бисте га обогатили бојама.
Потребно:
- 600г пилећег филеа
- 5 ченова белог лука
- кафена кашичица ренданог ђумбира
- 3 супене кашике сирћета
- 3 супене кашике пиреа од парадајза
- кафена кашичица шећера
Припрема:
Пилетину исецкати на коцкице и испржити на уљу у тефлонском тигању. Кад се испржи додати још мало уља, згњечен бели лук и ђумбир. Пошто се и то запржи извадити месо и у тигањ сипати сирће, па кад изври половина додати шећер и мешати док се не отопи. Сипати пире од парадајза, посолити и потом у тигањ вратити месо и замешати са сосом. Склонити са ватре.