Питице са белим луком
24.08.2014.
10:11
Коментари (0)
Оријентални гурманлук!
Потребно:
- 300г брашна
- 100г гриза
- 1 квасац
- 1 ½ кафена кашичица соли
- 1 супена кашика уља
- 220мл воде
- 3 чена белог лука
- ½ кафене кашичице бибера
- 1 супена кашика белог лука у праху
Припрема:
Брашно просејати, замешати са гризом и направити удубљење у средини. Додати квасац, бибер, со, пасирани бели лук и уље. Воду сипати постепено и замесити еластично тесто. Сачекати да се тесто дигне и потом га пребацити на побрашњену површину.
Премесити га и изделити на четири лоптице. Сваку развући и премазати масноћом, па ређати једну на другу.
На средини сваке питице направити удубљене и посути белим луком у праху и црним бибером. По жељи можете посути сусам, мак или лан. Пите пећи у претходно загрејаној пећници.
Ове хлебиће сервирати топле, уз хладно кисело млеко!
Испеците и рустичну фокачу са чери парадајзом и ориганом.