СРБИН ИМА НОВИ ИЗУМ: Овај пасуљ се спрема за 20 минута
Борски иноватор направио је машину која прави брикете од пасуља, а они имају две предности.
Како објашњава Јован Стојановић, овде се ради о инстант јелу, па тако пасуљ можете спремити за 20 минута, уместо да се кува сатима.
Друга предност је што, како тврди овај Боранин, после овог пасуља нећете осетити надимање, нити ће бити гасова, јер ова машина термички обрађује пасуљ, и извлачи влагу и гасове из њега.
Ово није једина иновација коју је Стојановић, по струци металостругар осмислио. Направио је и машину за израду пелета од дрвета, ћумура и био масе, а патентирао је машину за хладно цеђење уља из семена лана, сунцокрета и грожђа и прављење био дизела од уљане репице.
И док се Стојановић нада да ће овај изум постати хит, остаје питање - да ли ће Срби прихватити да се одрекну старог, доброг пасуља, спремљеног на класични начин, са свим "нежељеним ефектима" након јела?