Волите буђав сир? Он може да буде ОПАСАН!
15.08.2015.
16:00
Коментари (0)
Пажљиво са овом сјајном храном.
Буђави сир спада у најхранљивије намирнице и мало ко није његов љубитељ. Међутим, постоји једна опасност - он мора да буде добро запакован док стоји у фрижидеру, а многи од нас га остављају у тањирићу за касније. Уколико га не упакујете фолијом, сиреви попут "горгонзоле" или "брија" прошириће буђ на сву осталу храну у фрижидеру. А то је вишак гљивица који вам уопште није потребан.
Плави буђави сиреви поред поменуте "Горгонзоле" су и "Рокфор" и "Стилтон", док сиреви попут "Брија" и "Камембера" имају белу буђ и сви су безбедни су за исхрану и благотворни за варење.