ИСКУСНИ ПЕКАР ОТКРИО СЈАЈАН ТРИК: Додајте хлебу овај САСТОЈАК за дуготрајну СВЕЖИНУ, БЕЗ МРВЉЕЊА
У чему је тајна овог хлеба?
Домаћи рецепти за хлеб су увек добар избор ако желите да обрадујете укућане нечим укусним. А још када остаје свеж данима и лако се прави, пун погодак!
Представљамо вам рецепт за млечни хлеб за којим је свет полудео! Има један тајни састојак, али је процедура лака!
ПРАЗНИЧНИ СПЕЦИЈАЛ: Најлепши и НАЈУКУСНИЈИ СЛАТКИШИ за свечану трпезу (РЕЦЕПТ, ФОТО)
ПОКЛОН ОД 7.000 € ЗА НОВОПЕЧЕНУ МАМУ: Каћу Грујић муж изненадио вредним поклоном, одмах се похвалила на мрежама
Састојци:
3 кашике воде
3 кашике млека
2 кашике брашна
300 грама брашна
1 кесица квасца
2 кашике млека у праху
1 кашичица соли
100 милилитара млека
1 јаје
60 грама маслаца
Припрема:
У чему је тајна овог хлеба? Проширио се Интернетом као муња, и потиче из Јапана. Тамо се квасцу додаје "тангжонг", мешавина млека, брашна и воде која хлеб чини невероватно меканом.
Најпре прва три састојка помешајте у шерпици и кувајте уз мешање три до пет минута. Добићете густу смесу, пребаците је у чинију и пустите да се охлади.
Помешајте смесу са свим осталим састојцима и мутите миксером, па месите ручно док не добијете глатко, еластично тесто. Оставите га да нарасте док се не удвостручи, па га поделите на 6 делова и пустите да још једном нарасте, око 40 минута. Загрејте рерну на 180 степени, кугле теста наређајте у калуп и притисните да добијете облик хлеба, због маслаца ће се лако раздвајати. Премажите умућеним јајетом и пеците око 25-30 минута.