ЗАБОРАВИТЕ РЕНДЕ И НОЖЕВЕ! Професионални кувари објаснили У ЧЕМУ ГРЕШИТЕ када сечете купус!
Омиљена салата многих Срба се уз овај савет веома лако припрема
Купус салата је на нашим трпезама једна од најпопуларнијих, и спрема се за готово свако славље. Али, за овај начин сецкања нисте чули.
Николина Ковач ЧАЈ ОД ОВЕ БИЉКЕ користи за негу и ЈАК ИМУНИТЕТ: Од састојака које свака кућа има ПРИРОДНО ЗАТЕЖЕ КОЖУ
Данас је НАЈБОЉИ дан за ЗАЉУБЉИВАЊЕ! Месец прави ЛЕП аспект са Венером, астролог објашњава како га МАКСИМАЛНО искористити
Наиме, професионални кувари открили су своју тајну најмекше купус салате, и радо је поделили са вама.
Да бисте исецкали купус за салату која ће бити савршена, потребно је да примените једноставну технику и да заборавите класично ренде или велике ножеве за резање купуса.
Све што вам треба је љуштилица за чишћење поврћа.
Главицу купуса исеците на половине, а потом и на четвртине. Спустите четвртину главице купуса на даску, узмите љуштилицу за поврће и повлачите горе-доле по унутрашњости купуса. Салата ће бити подједнако исечена, купус ће бити танак, а самим тим ће и добро упити све зачине или већ готов дресинг.
Поред тога, посао ће бити брзо обављен, а домаћица неће морати да уложи много снаге да би спремила салату. Да би салата била што укуснија, обавезно уз со додајте и мало шећера, стандардно – уље и сирће, али и мало воде.
Добро измешајте салату и оставите да одстоји петнаестак минута пре него што ћете је послужити уз главно јело. Захваљујући води купус ће додатно омекшати, а шећер ће “подићи” слани укус, па ће салата бити неодољива.