УКУС ДЕТИЊСТВА! Класик СРПСКЕ КУХИЊЕ који одушевљава већ неколико векова, његово величанство - КОЛАЧ СА ШЉИВАМА
Једна од оних јако брзих и једноставних посластица које су готове за час, а укус је феноменалан
Колач са шљивама је драгуљ непролазне вредности наше кухиње. Наше домаћице радо праве специјалитете са традиционалним српским воћем, а овај колач је можда и најједноставнији и најлепши.
Његов мирис ће вас вратити у детињство, а укус сваки пут изнова одушевити. Савршена комбинација ваздушастог теста и сочних шљива!
Ово нисте знали о СЕНДВИЧИМА! Алекса открива најчешће ГРЕШКЕ у припремању и колико је заправо здраво чувати их у ФРИЖИДЕРУ
НАЈЛЕПШЕ РОЛНИЦЕ! Уколико вам је досадила обична ПИЛЕТИНА, време је да је уролате и добићете овај ДЕЛИКАТЕС, тајна је у НАДЕВУ
Потребно је:
Шољица од 50 мл. је мера
- 4 јаја
- 2 шоље гриза
- 2 шоље брашна
- 2-3 шоље сећера
- 1 шоља уља
- 1 шоља јогурта
- мало цимета
- 1 кашика какаа
- 1/2 прашка за пециво
- прах шећер и ванилин сећер
- 700 гр шљива
Припрема:
Јаја умутити са шећером, додати брашно и гриз са прашком за пециво, додати уље, јогурт и све уједначити. Поделити на два дела.
У један део додати какао - сипати наизменично тамни и светли део у плех облозен пек паприром. Поравнати и ређати шљиве подељене на пола. Пећи на 200 степени 40 минута. Посути шећером у прахи и ванилиним шећером. Сећи кад се охлади.
Уживајте!