NAJLEPŠE ROLNICE! Ukoliko vam je dosadila obična PILETINA, vreme je da je urolate i dobićete ovaj DELIKATES, tajna je u NADEVU
Oduševićete sve svojim kulinarskim umećima ovim receptom
Ukoliko volite jela sa piletinom, današnji baka Jelin recept će vas potpuno oduševiti. U pitanju su svojevrsni rolatići, odnosno piletina punjena kačkavaljem, šunkom i kulenom.
Bogat ukus ovog jela i laka priprema su dobirna kombinacija. Urolana piletina odličan je izbor za sve goste, zvane i nezvane, odlično izgleda, a još boljeg je ukusa.
Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!
ĆUFTE kao iz najboljih SVETSKIH RESTORANA: Obilje začina koji se savršeno uklapaju, a krompir daje posebnu AROMU
Potrebno je:
- pilece grudi
- 100 gr šunke
- 100 gr kulena
- 100 gr kačkavalja
- malo senfa
- peršunov list
- beli lik u granuilama
- suvi začini
- ulje
- malo začina za piletinu
Priprema:
Meso istanjiti tučkom između kese ili folije. Posuti svaku šniclu suvim začinima, premazati senfom i posuti belim likom. Staviti dva lista šunke i dva lista kulena, malo peršunovog lista i širi prut kačkavalja, pa posuti začinom za piletinu. Saviti ivice i uviti u rolnicu.
Ređati u podmazan pleh. U činiju staviti malo ulja i sipati sojino ulje. Četkicom premazati rolnice, staviti malo odozgo listiće slanine i peći na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Sluziti toplo.
Fantastican ukus, pravo gurmansko jelo!