Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!
Za sve koji obožavaju ovo povrće malo osveženje u vidu novog recepta
Skoro da nema osobe koja ne voli krompir. U danima posta bakin recept za krompir sa pirinčem može biti idealan obrok, ali i odličan prilog uz meso.
U pripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, da može da zasiti, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok.
Nutricionisti kažu da je NAJZDRAVIJA: "Dijeta 10 odsto" će ISTOPITI KILOGRAME već za 3 nedelje, a nema JO-JO efekat
Stomatolog izneo iznenađujuće UPOZORENJE: Loša HIGIJENA ZUBA može dovesti do SRČANOG UDARA, evo šta treba izbegavati
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- 500 gr krompira
- suvi začin
- mleveni biber
- seckan peršun
- beli luk u granulama
- malo mlevene i ljute paprike
- 3-5 kašika pirinča opranog
- 1 kašika instanta od pečuraka
- ulje
Priprema:
Luk i papriku iseći na trakice, pa ih proržiti. Dodati začin, mleveni biber i vrste paprika /mlevenu i ljutu) i izmešati varjačom. Krompir iseći na kolutove, dodati ulje, biber, granule belog luka kao i peršunov list. Na dno đuvečare staviti pola količine krompira, pa sipati sve iz tiganja - luk i papriku. Na kraju posuti sa opranim pirinčem.
Pokriti sa ostatkom krompira. U činiju sipati 300 ml vode i kašiku instanta, pa izmesati i preliti krompir. Još malo preliti uljem. Peći na 220 stepeni C pokriveno oko 45 min. Krompir mora ostati mekan, nikako suv. Uz jednu amper čorbicu i salatu ručak je prelep. Krompir je toliko sladak da ja i deka izgrebemo tepsiju do dna.
Uživajte!