За све љубитеље КРОМПИРА! Мусака са пиринчем иделан ручак и у време ПОСТА и у време мрса - уверите се сами!
За све који обожавају ово поврће мало освежење у виду новог рецепта
Скоро да нема особе која не воли кромпир. У данима поста бакин рецепт за кромпир са пиринчем може бити идеалан оброк, али и одличан прилог уз месо.
У припреми ручка, најважније је да буде укусан, да може да засити, али и да се брзо припрема. Рецепт за ову мусаку задовољава сва три критеријума. За љубитеље кромпира, ово ће бити иделан оброк.
Нутриционисти кажу да је НАЈЗДРАВИЈА: "Дијета 10 одсто" ће ИСТОПИТИ КИЛОГРАМЕ већ за 3 недеље, а нема ЈО-ЈО ефекат
Стоматолог изнео изненађујуће УПОЗОРЕЊЕ: Лоша ХИГИЈЕНА ЗУБА може довести до СРЧАНОГ УДАРА, ево шта треба избегавати
Потребно је:
- 1 главица црног лука
- 1 свежа паприка
- 500 гр кромпира
- суви зачин
- млевени бибер
- сецкан першун
- бели лук у гранулама
- мало млевене и љуте паприке
- 3-5 кашика пиринча опраног
- 1 кашика инстанта од печурака
- уље
Припрема:
Лук и паприку исећи на тракице, па их проржити. Додати зачин, млевени бибер и врсте паприка /млевену и љуту) и измешати варјачом. Кромпир исећи на колутове, додати уље, бибер, грануле белог лука као и першунов лист. На дно ђувечаре ставити пола количине кромпира, па сипати све из тигања - лук и паприку. На крају посути са опраним пиринчем.
Покрити са остатком кромпира. У чинију сипати 300 мл воде и кашику инстанта, па измесати и прелити кромпир. Још мало прелити уљем. Пећи на 220 степени Ц покривено око 45 мин. Кромпир мора остати мекан, никако сув. Уз једну ампер чорбицу и салату ручак је прелеп. Кромпир је толико сладак да ја и дека изгребемо тепсију до дна.
Уживајте!