НАЈЛЕПШЕ РОЛНИЦЕ! Уколико вам је досадила обична ПИЛЕТИНА, време је да је уролате и добићете овај ДЕЛИКАТЕС, тајна је у НАДЕВУ
Одушевићете све својим кулинарским умећима овим рецептом
Уколико волите јела са пилетином, данашњи бака Јелин рецепт ће вас потпуно одушевити. У питању су својеврсни ролатићи, односно пилетина пуњена качкаваљем, шунком и куленом.
Богат укус овог јела и лака припрема су добирна комбинација. Уролана пилетина одличан је избор за све госте, зване и незване, одлично изгледа, а још бољег је укуса.
За све љубитеље КРОМПИРА! Мусака са пиринчем иделан ручак и у време ПОСТА и у време мрса - уверите се сами!
ЋУФТЕ као из најбољих СВЕТСКИХ РЕСТОРАНА: Обиље зачина који се савршено уклапају, а кромпир даје посебну АРОМУ
Потребно је:
- пилеце груди
- 100 гр шунке
- 100 гр кулена
- 100 гр качкаваља
- мало сенфа
- першунов лист
- бели лик у грануилама
- суви зачини
- уље
- мало зачина за пилетину
Припрема:
Месо истањити тучком између кесе или фолије. Посути сваку шницлу сувим зачинима, премазати сенфом и посути белим ликом. Ставити два листа шунке и два листа кулена, мало першуновог листа и шири прут качкаваља, па посути зачином за пилетину. Савити ивице и увити у ролницу.
Ређати у подмазан плех. У чинију ставити мало уља и сипати сојино уље. Четкицом премазати ролнице, ставити мало одозго листиће сланине и пећи на 200 степени Ц око 40-45 минута. Слузити топло.
Фантастицан укус, право гурманско јело!