Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

БОЛЕСТИ И ТРАГЕДИЈЕ се нижу, краљевска породица је ПРОКЛЕТА због ЊЕ! Нису поштеђени ни афера, ОТМИЦА и прељубе, а љубавни троугао имао је ФАТАЛАН КРАЈ

02.07.2024. 16:45
Kraljevska porodica
Краљевска породица / Извор: Shutterstock

Британска краљевска породица под великом је лупом јавности, а посебно откад је је краљ Чарлс III оболео од рака. Присетили смо се историје краљевске породице и њиховог проклетства.

Недавно је као бомба у медијима је одјекнула вест да поред краља Чарлса, од рака болује и принцеза од Велса, Кејт Мидлтон.

Кејт се у видео поруци обратила јавности и отркила да се у јануару месецу оперисала и да су сматрали да је њено стање неканцерогено, али након могих резултата краљевска породица је сазнала да и принцеза има рак, те се она одмах подвргла одређеној врсти терапије.

Иако британска краљевска породица добро стоји с новцем, славом и обожаватељима делом света, с друге стране нису лишени развода, трагичних смрти као што је она принцезе Дајане, изванбрачних односа и бројних тајни које се у јавности понекад и игноришу. 

Како британски медији наводе, историчари тврде да се и данас краљевска породица боји великог проклетства које их прати од времена славне краљице Викторије И,а од њега наводно страхују сви наследници племићке крви.

Проклетство са хемофилијом креће од наследника Викторије И

Када је реч о болестима у краљевској породици први забележени случај хемофилије, односно не згрушавање крви, био је код принца Леополда, иначе четвртог детета краљице Викторије. Ранији случајеви болести нису познати, но претпоставља се да је до мутације дошло код краљичиног оца, Едварда Аугустуса, војводе од Кента. Краљица Викторија је први познати члан краљевске породице који је носитељ хемофилије. Исто је вредело и за њене две кћери, а браком су хемофилију пренеле на немачку, руску и шпанску краљевску породицу.

Хемофилија је имала значајну улогу у дворским круговима Еуропе у 19. и 20. веку. Краљица Викторија, коју називају и 'баком Европе, имала је мутацију на X хромозому која је узроковала недостатак тзв. фактора IX и спречио нормално згрушавање крви. Но, њени су мушки потомци оболели од те болести, а кћери и унуке преносиле су дефектни X хромозому. Најпознатији пример била је унука краљице Викторије – царица Александра.

Била је супруга руског цара Николаја ИИ. Након рођења четири кћери, пето дете био је син Алексеј. Касније су почели проблеми па се открило да дечак болује од хемофилије. У то време није било лека за болест, али се знало да се преноси по женској линији. 

Међутим, можда мисле да је краљица Викторија крива за историју болести у краљевској породици, али се и даље питамо ко је крив за низ скандала унутар исте?

Одустао од круне због забрањене љубави

У неколико месеци своје краљевске владавине 1930. година, Едвард VIII (Edward) запросио је Волис Симпсон (Wallis). Чињеница да је Американка иза себе имала два пропала брака није се свиђала влади, а када је Едвард VIII схватио да неће моћи оженити Симпсон и наставити обнашати своју краљевску улогу, одлучио је одустати од престола. Наследио га је млађи брат Џорџ ВИ (Георге), отац краљице Елизабете II (Elizabeth) и принцезе Маргарет.

Kralj Edvard
Краљ Едвард / Извор: YouTube printscreen/BuzzFeed Унсолвед Network

Покушај отмице принцезе Ане

Када се 1974. године принцеза Ана (Anne) враћала у палату с добротворне акције, њено је возило претекао Ијан Бел (Иан Ball). Наоружан с два пиштоља, Бел је викао да намерава отети принцезу због откупнине. Ана је побегла, али је у гужви, која је настала, устрељен њен телохранитељ. Бел је ухапшен па се изјаснио кривим за покушај убиства и отмице.

Прељуба на краљевском двору

Принц од Велса (Wales) венчао се с Дајаном (Диана) 1981. године, али однос краљевског пара убрзо је погоршан. Дајана је признала како се заљубила у некога ко је радио на двору, а Чарлс је касније имао љубавну аферу с бившом девојком Камилом (Camilla). Развод су службено најавили 1992. године. Три године касније принцеза Дајана је у интервјуу за BBC рекла како их је у браку било троје па је била гужва. Њихов развод окончан је у августу 1996. године, а следеће године трагично је преминула у аутомобилској несрећи у Паризу. Чарлс је 2005. године оженио Камилу.

Princeza Dajana i kralj Čarls
Принцеза Дајана и краљ Чарлс / Извор: Shutterstock

Бунтовни принц Хари

Пре него што се принц Хари скрасио с Меган Маркл пратио га је глас бунтовног краљевића. Након што су 2005. процуриле фотографије како на некој забави носи око руке траку са свастиком, Хари је био присиљен да се јавно извини. Но, његовим контроверзама ту није био крај па су се седам година касније појавиле његове голишаве фотографије.

У свој биографији открио је, тачније оптужио је Кејт да је намерно расплакала Меган, открио да се побио са братом, али и да је изгубио невиност са много старијом женом.

Принц Хари у прошлости је девојке мењао "као чарапе". Чак се у једном тренутку огласила и бивша домино дама Кери Ројал након што је принц изоставио како каже, "кључне детаље" у књизи.

Хари наводно нема проблем да уринира где се нађе, а својевремено је чак и шокирао све када је објавио "туторијал" како уринирати у хелихоптеру.

Краљ Чарлс није отац принца Харија?

Ништа није тако одјекнуло као нека врста потврде да Чарлс није Харијев отац, о чему се годинама полемише. Причало се и о непријатној ситуацији када се Дајана породила, а тадашњи принц видео да беба има риђу косу. Чак и док су традиционално позирали испред болнице у Лондону, уместо еуфорије као што је био случај када се родио Вилијам, Чарлс је био видно нерасположен и нервозан. 

Изузетно тежак порођај трајао је чак 9 сати, а најшокантније од свега била је Чарлсова реакција када је угледао Харија: "Ау, дечак је, и још има риђу косу", рекао је, јер је све време мислио да Дајана носи девојчицу, а касније, у њиховим бројним свађама и имплицирао да дете није његово. Сумњало се да је Харијев прави отац мајор Џејмс Хјуит, једини човек за којег је Дајана признала да га је волела.

Веза је била толико интензивна, а сличност између принца Харија и бившег љубавника његове мајке таква је да су многи годинама уверени да је Хјуит Харијев отац.

Одлазак принца Ендруа са дужности након повезивања са се.суалним преступником

Војвода од Јорка (York) у средишту контроверзи нашао се у новембру 2019. године због повезаности с покојним се.суалним преступником Џефријем Епстајном (Jeffery Епстеин). Како се скандал ширио, Ендру (Andrew) је објавио да одступа са својих краљевских дужности до догледног времена. У то је време негирао тврдње Вирџиније Робертс (Виргиниа) да је између 1999. и 2002. године три пута била присиљена на полни однос с њим, тврдећи да се то, једноставно, није догодило.

Војводе од Кембриџа оптужен за превару

Војвода од Кембриџа (Цамбридге), принц Вилијам 2019. оптужен је за везу с Роуз Ханбари (Росе Hanbury), маркизом од Колмондејла, блиском пријатељицом његове супруге Кејт. Извор је у оно време тврдио да је Кејт била погођена гласинама, али пар је из те драме на крају изашао још јачи, писао је тпортал.хр.

Princ Vilijam
Принц Вилијам / Извор: Shutterstock

Меган Маркл се скандали обили о главу

Меган Маркл, супруга принца Харија, доживела је ударац од платформе Spotify која јој се "захвалила на сарадњи" након само једне сезоне. Меган је на овом сервису имала свој подкаст "Archetypes", али након само једне сезоне, Spotify је саопштио да следеће неће бити. Многи су ово протумачили и писало се у јавности како Меган није била продуктивна, до тога да је лажирала интервјуе, али и да су јој се скандали обили о главу. Да се присетимо, напуштањем Бакингемске палате, Меган Маркл и принц Хари одрекли су се финансијског благостања у коме су до тада живели. Од тада, пар покушава да постане финансијски независан. Тренутно, имају седам уносних извора зараде који ће им, према незваничним информацијама, донети неколико стотина милиона долара. Писало се и да Меган уопште није у контакту са оцем од како се верила за принца Харија, а он је тада изјавио да неће доћи на њено венчање да их не срамоти.

Princ Hari i Megan Markl
Принц Хари и Меган Маркл / Извор: Shutterstock

Принцеза Ана доживела потрес мозга и губитак памћења

Принцеза Ана хоспитализована је у недељу након што је истог дана задобила потрес мозга и лакше повреде главе након инцидента у вези са коњем на њеном имању у Геткомб парку у Глостерширу.

Због јачине ударца који је задобила у главу није могла да се сети шта се тачно догодило, пише Дејли Мејл.

Хитна је била позвана одмах и указана јој је помоћ на лицу места пре него што је друмом одвезена у болницу. Њен супруг сер Тим Лоренс ју је пратио. Такође се претпоставља да је због мањих рана на глави била задржана на посматрању неколико дана. Сви њени ангажмани су отказани, заједно са радном посетом Канади у четвртак.