ДИЈЕТА ДУШИЦЕ ЈАКОВЉЕВИЋ: За 4 недеље 9 килограма мање! Водитељка открила у чему је ТАЈНА (РЕЦЕПТ)
Најлакше скидање килограма.
Позната је по невероватној енергији и баш те енергије је у једном моменту нестало. Разлог је био вишак килограма који је водитељка Душица Јаковљевић брзо изгубила.
Како? Открила је у "ВИП дијети".
Њено прелепо лице и НЕОБИЧАН ДЕКОЛТЕ опчинили су све, али када су погледали у њене ноге ШОКИРАЛИ СУ СЕ!
ПЛАШИ СЕ ПОСЛЕДИЦА! Након Лазића и ОВА певачица иде на смањивање желуца - фанови забринути! (ФОТО)
- Прошле године сам имала баш велики проблем са килажом. Више сам заправо била отечена јер се никада нисам бавила спортом, тренирала сам периодично и неко сам ко брзо одустане од вежби јер се моје тело увек брзо прилагођавало и било веома имуно на брзу храну. Ја сам до 33. могла да једем све што сам хтела - кад год и колико год сам хтела. И после првог порођаја у 26. години и друге трудноће у 26. години, тело и генетика су ме служили - открива нам Душица Јаковљевић (38) чије је тело онда почело да добија облик који се њој није допадао:
- И не само то него нисам могла да обучем све оно што сам желела. Ја сам са конфекцијског броја 36 дошла до броја 40 и многе жене ће рећи: "Ма, добро то није ништа!". Међутим, за мој посао је то било много јер он захтева седење у студију пет до шест сати у току живог програма и стварно је јако нелагодно када не можете да обучете ниједну хаљину коју вам донесу, а која је равна на стомаку и нема волане. Јер све остало на вама изгледа као да сте у поодмаклој трудноћи.
Душица која годинама води најпопуларније телевизијске емисије каже и да дуго није примећивала да има проблем:
- Нисам због вишка килограма размишљала да ли сам и даље привлачна. Никада себе нисам доживљала као неког презгодног и прелепог. Када је супротни пол у питању, код мене су увек у првом плану биле харизма и енергија.
Када је вага у јануару прошле године показала 69 килограма, рекла је: "Доста је!".
- Била сам код родитеља и мама ми је рекла: "Боже, Душице, теби се стомак затресао док си пролазила!" и то је био моменат када сам рекла: "Сад сам стварно претерала - открива вам најјачу мотивацију због које је за само месец дана скинула девет килограма.
ДУШИЧИНА ДИЈЕТА
Савет како да смрша потражила је код нутриционисте Ане Петровић: "Нов режим исхране је врло брзо дао резултате не само када је у питању мој физички изглед већ и енергија и количина сна која ми је била потребна. Раније сам морала да спавам 10 до 12 сати, јела сам ноћу када бих се вратила кући и то огромне количине хране и организам то није могао да свари. Нисам добро спавала, притом сам стално имала кошмаре.
Кључ њене дијете била су три главна оброка и две ужине. Пауза између оброка била је до три и по до четири сата. Важно је било да нема грицкања "између" што уз обилне оброке, спремљене на здрав начин, није било тешко следити. Није пила никакве сокове, само воду, чајеве и разблажену лимунаду који и даље конзумира. Салата је била обавезна уз скоро сваки оброк.
Доручак: овсене пахуљице са воћем или јаја са салатом.
Ужина: две јабуке или две крушке.
Ручак: месо и салата.
Ужина: кисело млеко са чија семенкама.
Вечера: туна салата.
ТОП САВЕТ: "Од велике помоћи ми је било то што ми је мама спремала ручак, другу ужину и вечеру. Имала сам проблем шта да једем када дођем кући, а ја веома касно лежем. Међутим, брзо сам научила да могу да поједем кисело млеко или мало младог сира и да нећу бити гладна, и да ћу моћи да лепо спавам".
ВАЖНО: Исхрана се одређује према стилу живота особе која жели да смрша и према њеним укусима. Душица каже да се хранила ресторански. Због количине и врсте оброка никада нисте гладни, а изузетно је битно на који начин се храна припрема.
- Мислила сам да ће ми бити тешко да се "уоброчим, али већ после другог, трећег дан схватила сам да ми тај режим исхране одговара. Боље сам спавала, леђа су престала да ме боле, а ноге више нису отицале.
РЕЧ НУТРИЦИОНИСТЕ
- Душица је пратила добро избалансирану, стручно креирану дијету која је довела до трајних и здравих промена у исхрани. Истовремено се губило масно ткиво, а течност мање задржавала у организму, због чега је за кратко време скинула доста килограма", коментарише нутрициониста- дијететичар Јована Срејић Ферлуга која је за све оне који желе да смршају као Душица припремила петодневни јеловник.
ДУШИЧИН ЈЕЛОВНИК
ДАН 1
Доручак: кајгана са паприком, печуркама и јајима.
Потребно је: 2 јаја, ½ шоље печурака, ½ шоље паприке, 20 г изренданог сира, 1,5 супена кашика маслиновог уља, со, бибер по укусу.
Припрема: умутити јаја, загрејати уље у тигању, додати јаја и остале састојке. Лагано попржити.
Ужина: 150 г сезонског воћа.
Ручак: 200 г грилованог белог меса и 150 г грилованог поврћа. Свежа салата по избору.
Ужина: 200 г киселог млека или комад младог сира.
Вечера: туна салата са сусамом.
Потребно је: 2 шоље купуса, млади лук, 10 ротквица, ½ конзерве туњевине. Дресинг: 1 кашика уља, 1 кашика сирћета/лимуновог сока, 1 кашика печеног сусама, 1 шоља јогурта.
Припрема: исецкати поврће, сипати у чинију, додати туњевину. Добро промешати и прелити дресингом.
ДАН 2
Доручак: овсена каша са јабуком и орасима.
Потребно је: ⅓ шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, ½ јабуке, 15 г млевених ораха, цимет.
Припрема: пахуљице прелити млеком, додати јабуке, орахе и промешати. Засладити циметом.
Ужина: 150 г сезонског воћа.
Ручак: тањир потажа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа.
Ужина: 200 г киселог млека или комад младог сира.
Вечера: салата дуга.
Потребно је: 1 шаргарепа, 1 краставац, 1 шоља црвеног купуса, ½ празилука, 1 шоља зелене салате, руколе, младог спанаћа, 1,5 кашика уља, ½ кашике лимуновог сока, 150 г гриловане пилетине/ конзерва туњевине, 1 шоља јогурта.
Припрема: исећи поврће на ситне комаде, ставити у чинију, додати месо или туњевину, прелити уљем, лимуновим соком и јогуртом и добро промешати.
Топ савет: "Током дана пијте млаке, незаслађене лимунаде! То је одличан начин да смањите осећај глади пре оброка и унесете додатну количину базних намирница и витамина Ц", саветује Јована Срејић Ферлуга.
ДАН 3
Доручак: омлет са броколијем и сиром.
Потребно је: 2 јаја, ¾ шоља (70 г) броколија, 2 супене кашике изренданог сира, 1 кашичица маслиновог уља, со, бибер, 1 шоља јогурта.
Припрема: пропржите комадиће броколија, па додајте умућена зачињена јаја.
Ужина: 150 г сезонског воћа.
Ручак: тањир потажа од поврћа, 150 г грилованог бифтека, свежа салата по избору.
Ужина: 200 г киселог млека или комад младог сира.
Вечера: медитеранска салата од туњевине.
Потребно је: ¼ зелене салате, 100 г парадајза, ¼ црвеног лука, ½ краставца, ½ зелене паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, ½ кашике оригана, ½ конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, ½ супене кашике уља, 200 мл јогурта.
Припрема: исецкати поврће, помешати са маслинама и туњевином, прелити лимуновим соком/сирћетом, уљем и јогуртом.
ДАН 4
Доручак: палента са сиром.
Ужина: 150 г сезонског воћа.
Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата по избору.
Ужина: 200 г киселог млека или комад младог сира.
Вечера: цезар салата.
Потребно је: 2 шоље исецкане зелене салата, ½ шоље изрендане шаргарепе, ½ шоље изрендане цвекле, ½ конзерве од 160 г туњевине, 30 г фета сира, 1 кашичица маслиновог уља, лимунов сок уместо сирћета, хималајска со, 1 шоља јогурта.
Припрема: поврће исећи на ситне комаде, ставити у чинију, додати туњевину и исецкани фета сит, прелити лимуновим соком и маслиновим уљем. Додати хималајску со.
ТОП САВЕТ: "Ја сам намерно поново јела брзу храну која ми се смучила само да бих схватила да сам у ствари жељна сира и паленте. Можете ви да поједете прејаку пасту која ће вам пријати у тренутку, али се касније нећете осећати добро".
ДАН 5
Доручак: мусли са боровницама и овсеним пахуљицама.
Потребно је: ¾ шоље (170 г) јогурта/млека, 1 шоља (150 г) замрзнутих боровница (или бобичастог воћа по избору), ¼ шоље овсених пахуљица (20 г), ¼ кашичице цимета, 50г изгњечене банане.
Припрема: прелијте млеком овсене пахуљице и воће, додати цимет. Промешати.
Ужина: 150 г сезонског воћа.
Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата по избору.
Ужина: 200 г киселог млека или комад младог сира.
Вечера: витаминска салата са коцкицама меса.
Потребно је: 1 шоља ренданог зеленог купуса, 1 шоља ренданог црвеног купуса, ½ шоље рендане шаргарепе, ½ шоље рендане цвекле, ½ шоље рендане јабуке, 1 кашика маслиновог уља, лимунов сок уместо сирћета, хималајска со, 100 г грилованог пилећег белог меса.
Припрема: исецкати поврће и воде, ставити у чинију, додати претходно исецкано месо, прелити лимуновим соком и уљем. Зачинити хималајском соли.
ТОП САВЕТ: "Најважније је да промените навике у спавању и исхрани. То није уопште тешко, нити је тежак тај први корак. Људи обично мисле да морају нечега да се одричу када почну са дијетом, а заправо прелазе на нови режим и прихватају нешто ново, лепо и здраво".
ПОБЕДА
"На мој нови изглед реаговали су сви. Ја сам једва чекала да се похвалим и својим пратиоцима на Инстаграму и пријатељима пре свега, а њхове реакције биле су предивне и утицале су на моје самопоуздање које је у једном моменту било нарушено јер нисам била сасвим задовољна собом", поручује Душица.
ВАЖНО: Када је изгубила девет килограма и вратила се на "девојачка подешавања", Душица је почела да интезивно тренира и дала је себи мало одушка када је храна у питању.
- Тренинзи су били веома јаки и захтевали су да након тога морам доста да једем. Касније сам схватила да то мом телу није пријало ма колико да сам тренинг јесте. Тако да ћу се буквално када изађе овај текст, вратити на Анин режим исхране, јер је то што мени једино прија, ја не умем сама да једем (смех). Заправо, сви ми знамо да једемо, али навика је чудо. И сви су ми говорили да ћу се брзо вратити на стару исхрану, али се то није десило. Мислим да је поново време да сада када сам изнова заволела себе, почнем да водим рачуна о свом телу, а самим тим и о свом здрављу.
Да прсте полижеш: Батаци у меду и парадајз сосу (РЕЦЕПТ)
Свака жена треба да је има у ормару: Ево на које начине носити белу кошуљу
ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ: 4 оригинална поклона са којима не можете погрешити!
СЈАЈАН ТРИК БЕЗ ХЕМИЈЕ: Уз помоћ ОВА ДВА састојка купатило ће вам БЛИСТАТИ!