МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пилетина у рерни на ГРЧКИ НАЧИН - рецепт од кога ће вам ВОДА поћи на УСТА!
Припремите вечерас, пеците сутра.
Маринирана преко ноћи, пилетина ће се испећи брзо и бити врло мекана и укусна.
Продајете стан и ангажујете агенцију? Ево да ли је то ПАМЕТАН ПОТЕЗ?
Једна је од најпознатијих Викторијиних анђела, а многи не знају да има овај БИЗАРНИ ПОРЕМЕЋАЈ! (ФОТО)
УЗЕЛА МИКРОФОН И ЗАПЕВАЛА СА ИВИЦОМ ДАЧИЋЕМ! Овако је Деа Ђурђевић прославила рођендан! (ВИДЕО)
Састојци:
- 1 кг пилетине по вашем укусу
- 400 мл грчког прелива за салате
- неколико гранчица мајчине душице
ЛУКСУЗ НА СВЕ СТРАНЕ: Наша популарна певачица напокон отворила врата свог дома, а у њему... ВАУ! (ФОТО)
Само што је напунила 54, па се скроз ОБНАЖИЛА: Позирала НАГА у базену, а Инстаграм је шокиран њеном МЛАДОЛИКОШЋУ
За грчки прелив за салату или маринаду потребно је:
- 125 мл сока од лимуна
- 65 мл доброг винског сирћета
- 250 мл квалитетног маслиновог уља
- 3 чена ситно исецканог или пасираног белог лука
- 1 1/2 кашичица сувог орегана
- 1/4 кашичице суве мајчине душице
- морска со и свеже самлевен бибер
Припрема:
Састојке за маринаду ставити у теглицу или флашицу и све добро измућкати. Ако користите за салату, можете додати у теглицу и коцкице фета сира.
Овај прелив се користи и за маринаду и за прелив за салату.
Пилетину опрати и очистити од вишка масноће, ако хоћете, можете огулити кожицу.
Осушити пилетину кухињским папиром и ставити у велику кесу за замрзивач, прелити преливом за салату (у зависности од количине меса, можда вам неће требати цела количина прелива, то одредите сами) и ставити неколико гранчица мајчине душице.
Затворити кесу и оставити, најбоље преко ноћи, у фрижидер. Ујутру само окренути кесу на другу страну и оставити док се не вратите с посла.
Узети пекач, у који може да стане цела количина меса, прекрити папиром за печење или фолијом, ако нећете да га касније рибате и сипати сву пилетину, заједно са преливом и мајчином душицом.
ЦЕЛОГ ЖИВОТА ПОГРЕШНО УСИСАВАТЕ: Кад примените ове савете, неће остати ни мрва!
Покрити алу фолијом и затворити свуда около или поклопите ако ђувеч има поклопац.
Загрејати рерну на 200*Ц и пећи тако затворено око 15 до 20 минута, открити и пећи откривено док не порумени, окренути и пећи и другу страну док не порумени.
Прелив ће вам се згуснути, тако да га можете послужити са пире кромпиром или сипати у зделицу и свако нека прелије пилетину, онолико колико воле.
За прилог, кромпир ољуштити, опрати и исећи на мало веће комаде и ставити у воду у коју ћете додати пола кашичице соли, да се кувају и пустити, кад проври, да се кувају само 5 минута.
Припремити тепсију у којој сте ставили око 75 г масти и добро загрејати маст у рерни
Оцедити кромпир од воде и сипати на врелу маст... зачините кромпир са зачинима по вашем укусу, све добро промешати и ставити у рерну, да се пече заједно са пилетином.
Послужити са зеленом салатом, парадајз салатом или салатом од купуса.